Restaurace a kavárna
V Nebespánu v Kašperských Horách máme restauraci, kavárnu, bar a cukrárnu v jednom. Nabídneme vám špičkovou gastronomii od francouzského šéfkuchaře, domácí zákusky jen z poctivých surovin, výběrovou kávu, kterou připravují zkušení baristé, a výborná vína z nejlepších vinic v celé Evropě i na Moravě. Na vše v restauraci osobně dohlížíme a pro naše hosty vybíráme jen to nejlepší!
15.6. 24 Degustace
burgundských vín
Vinný lístek
Nabídka skvělých vín
Nápojový lístek
Výběrová káva od baristů
Naše filosofie
Naše kuchyně je francouzsko-šumavskou fúzí. Inspirujeme se především těmi nejlepšími recepty francouzského venkova, a přitom se snažíme v maximální míře využívat regionální suroviny, i když nabídka od farmářů a pěstitelů na Šumavě bohužel není tak široká jako v jiných českých regionech. Francouzská i česká kuchyně mají společnou lásku k omáčkám. Ty francouzské jsou lehčí (bez mouky) a využívají trochu jiné suroviny, ale určitě si je zamilujete.
Prioritou je pro nás kvalita a čerstvost. Jsme přesvědčeni, že jen z kvalitních surovin je možné uvařit dobré jídlo. Polotovary jakéhokoliv druhu v naší kuchyni ani cukrárně nenajdete. Jsou zde jen nejlepší suroviny, které zpracováváme od začátku až do konce.
Restaurace & menu
Kavárna s nabídkou našich vlastních skvělých zákusků je otevřená od 10 do 21.
Na oběd k nám můžete přijít od 12 do 15 hodin. Máme menší menu a la carte, jednodušší velmi chutná jídla. Zde najdete obědové menu.
Večeře 3-chodové zážitkové menu (kde si můžete vybrat z několika předkrmů, několika hlavních jídel a 3 dezertů) podáváme od 18:30 do 21 hodin. Doporučujeme rezervaci předem, naše kapacita je omezená.
Mezi obědem a večeří je hostům k dispozici kavárna, bar a cukrárna. O víkendech můžete využít také využít teplý i studený snack v našem Nebeskrámu.
Těšíme se na vás!
Kavárna a cukrárna
Nebespán není jen restaurace, ale také kavárna & cukrárna . Je to místo, kde se lidé setkávají, povídají si a relaxují u dobrého jídla, kávy, zákusků či sklenky vína. A za to jsme moc rádi.
Začínali jsme jako kavárna, a (nejen) proto udržujeme vysokou kvalitu kávové kultury. Používáme výhradně výběrovou kávu odrůdy arabica, kterou pro nás praží v Coffee Source a u Michala Křížky. Nabídneme také alternativní způsoby přípravy kávy. Školení baristé pracují na skvělém stroji La Marzocco.
Veškeré zákusky pečeme též u nás. Jsou jen z poctivých surovin, s čerstvým ovocem, z pravé čokolády, másla a smetany. Přijďte ochutnat!
Šéfkuchař
V kuchyni Nebespánu šéfuje francouzský šéfkuchař Mikaël Rassineux. Mike k nám přišel z Lyonu, který je mekkou francouzské gastronomie. Je to výborný šéfkuchař se zkušeností z michelinských restaurací, sám měl 7 let velmi úspěšnou restauraci, kterou zavřel, aby se ještě trochu porozhlédl po světě. Domluvíte se s ním nejen francouzsky, ale samozřejmě také anglicky.
Mikaël miluje nekomplikovanou gastronomii z čerstvých surovin s prvky středomořské kuchyně, velmi rád pracuje se zeleninou. Základem jsou kvalitní suroviny, talíř, který lahodí oku a skvěle vyladěné chuťe. Přijďte ochutnat!
Top vinný lístek
Víno máme v Nebespánu opravdu rádi. První vinný lístek nám pomáhal sestavovat hlavní sommelier z pražské michelinské restaurace La Dégustation Zdeněk Oudes. Od té doby vinný lístek neustále vylepšujeme a doplňujeme o špičková vína, která samozřejmě pečlivě testujeme. Některá vína jsme sami dovezli, a tak je najdete jedině u nás v Nebespánu.
Máme širokou nabídku vín po skleničce, a doporučíme vám vhodné párování k různým druhům jídla. Rádi vám dáme ochutnat, abyste byli se svým výběrem opravdu spokojeni.
Pokud jste milovníci dobrého vína, jste v Nebespánu na té nejlepší adrese.