zazitkova gastronomie 1 hotel nebespan

Zážitková gastronomie v Nebespánu

Srdečně vás zveme do naší restaurace v hotelu Nebespán, kde můžete ochutnat jedinečnou zážitkovou gastronomii pod vedením renomovaného francouzského šéfkuchaře Mikaëla Rassineux. Vaříme z lokálních surovin, což dodává našim pokrmům nezaměnitelnou čerstvost a chuť.

Přijďte ochutnat jídla, která nejen potěší vaše chuťové pohárky, ale také vaše oko. Rezervujte si stůl na naše večerní zážitkové menu nebo můžete zvolit i 7chodové degustační menu, a ochutnat ještě více z Mikaëlovy kuchyně.  Doporučujeme také vinné párování, které váš zážitek posunou ještě na vyšší úroveň. Večerní menu podáváme od 18 do 21 hodin.

Těšíme se na vaši návštěvu a na společné objevování kouzel zážitkové gastronomie!

Restaurace Nebespán na Šumavě, Kašperské Hory

3chodové zážitkové menu

Jak naše zážitkové menu funguje?

V rámci zážitkového menu nabízíme 3 předkrmy, 5 hlavních chodů a 3 dezerty. Sami si menu sestavíte, tedy vyberete si jídla, která vám budou nejvíce vyhovovat. Minimum jsou 2 chody (předkrm+hlavní chod  nebo hlavní chod + dezert), další chody můžete přidávat podle vaší chuti, můžete si vybrat například  i 2 předkrmy a hlavní chod, nebo klasické menu předkrm, hlavní chod a dezert. Menu je koncipováno tak, abyste od stolu odcházeli příjemně syti.

Ke každému chodu nabízíme vinné párování z našeho vinného lístku. Díky tomu můžete po skleničce ochutnat skvělá vína z Moravy i z celé Evropy, včetně například burgundských vín. Dobré víno váš zážitek z jídla ještě podtrhne.

Pro děti máme vždy nabídku dětského jídla, a vyjdeme vstříc i požadavkům na vegetariánskou nebo bezlepkovou verzi menu, ideální je, pokud tento požadavek víme předem.

Večerní menu stojí od 890 Kč  (podle počtu chodů)  a jeho aktuální verzi najdete na našem webu jako Večerní menu 

 

Rezervovat stůl na večerní menu

Zážitková restaurace Nebespán, Kašperské Hory, Šumava

7chodové degustační menu

Pokud chcete ochutnat více jídel z úžasné Mikaëlovo kuchyně, můžete zvolit 7chodové degustační menu, které je průřezem  nejlepších pokrmů.  Porce jsou menší, tzv. degustační, ale na talíři při jednotlivých chodech najdete stejné suroviny jako v zážitkovém menu.  Můžete si navíc zvolit ze 2 různých předkrmů a 2 hlavních jídle, zbylých 5 chodů je daných.

I pro degustační menu můžete zvolit vinné párování, a to buď 3 různá vína, nebo 5 různých vín, které vám vybere náš sommelier. Sklenička vína stojí 160 Kč.

Degustační menu stojí 2.190 Kč a jeho aktuální verzi též najdete na našem webu Degustační menu.

Rezervovat stůl na večerní menu

Gault Millau zážitková restaurace

Máme velkou radost, že naše restaurace byla vybraná do uznávaného gastronomického průvodce Gault- Millau. Obdrželi jsme celkem skvělých 13,5 bodu a tzv. 2 čepice, a jsme tak dle průvodce nejlepší restaurace v Plzeňském kraji a na Šumavě. 

Přijďte ochutnat skvělé jídlo, které připravujeme z těch nejlepších surovin od našich regionálních dodavatelů.
Těšíme se na vás!

francouzská kuchyně v zážitkové restauraci Nebespán

Šéfkuchař Mikaël Rassineux

V Nebespánu máme skvělého a talentovaného šéfkuchaře z Lyonu, Mikaëla Rassineux, díky němuž můžete ochutnat opravdovou francouzskou kuchyni.

Mikaël absolvoval intenzivní stáž u bývalého michelinského šéfkuchaře Fabrice Guillona , poté pracoval u slavných šéfkuchařů, jako jsou Georges Blanc (3* Michelin) a Philippe Gauvreau (2* Michelin), kde se mnohé naučil a inspiroval. Následně provozoval 7 let svoji vlastní restauraci na předměstí Lyonu. Má svůj styl vaření s intonací kuchyně jižní Francie, hodně pracuje s ovocem a zeleninou, s jemnými chutěmi a texturami, s důrazem na zachování původní chutě surovin a jejich prezentaci. Má úžasnou schopnost chuťově harmonického doladění pokrmů, kde žádná chuť nepřevyšuje jinou a všechny jsou v rovnováze.

Více o Mikaëlovi