
Zážitková gastronomie v Nebespánu
Srdečně vás zveme do naší restaurace v hotelu Nebespán, kde můžete ochutnat jedinečnou zážitkovou gastronomii pod vedením renomovaného francouzského šéfkuchaře Mikaëla Rassineux. Vaříme z lokálních surovin, což dodává našim pokrmům nezaměnitelnou čerstvost a chuť.
Přijďte ochutnat jídla, která nejen potěší vaše chuťové pohárky, ale také vaše oko. Rezervujte si stůl na naše večerní zážitkové menu nebo můžete zvolit i 7chodové degustační menu, a ochutnat ještě více z Mikaëlovy kuchyně. Doporučujeme také vinné párování, které váš zážitek posunou ještě na vyšší úroveň. Večerní menu podáváme od 18 do 21 hodin.
Těšíme se na vaši návštěvu a na společné objevování kouzel zážitkové gastronomie!

3chodové zážitkové menu
Jak naše zážitkové menu funguje?
V rámci zážitkového menu nabízíme 3 předkrmy, 5 hlavních chodů a 3 dezerty. Sami si menu sestavíte, tedy vyberete si jídla, která vám budou nejvíce vyhovovat. Minimum jsou 2 chody (předkrm+hlavní chod nebo hlavní chod + dezert), další chody můžete přidávat podle vaší chuti, můžete si vybrat například i 2 předkrmy a hlavní chod, nebo klasické menu předkrm, hlavní chod a dezert. Menu je koncipováno tak, abyste od stolu odcházeli příjemně syti.
Ke každému chodu nabízíme vinné párování z našeho vinného lístku. Díky tomu můžete po skleničce ochutnat skvělá vína z Moravy i z celé Evropy, včetně například burgundských vín. Dobré víno váš zážitek z jídla ještě podtrhne.
Pro děti máme vždy nabídku dětského jídla, a vyjdeme vstříc i požadavkům na vegetariánskou nebo bezlepkovou verzi menu, ideální je, pokud tento požadavek víme předem.
Večerní menu stojí od 890 Kč (podle počtu chodů) a jeho aktuální verzi najdete na našem webu jako Večerní menu

7chodové degustační menu
Pokud chcete ochutnat více jídel z úžasné Mikaëlovo kuchyně, můžete zvolit 7chodové degustační menu, které je průřezem nejlepších pokrmů. Porce jsou menší, tzv. degustační, ale na talíři při jednotlivých chodech najdete stejné suroviny jako v zážitkovém menu. Můžete si navíc zvolit ze 2 různých předkrmů a 2 hlavních jídle, zbylých 5 chodů je daných.
I pro degustační menu můžete zvolit vinné párování, a to buď 3 různá vína, nebo 5 různých vín, které vám vybere náš sommelier. Sklenička vína stojí 160 Kč.
Degustační menu stojí 2.190 Kč a jeho aktuální verzi též najdete na našem webu Degustační menu.
Máme velkou radost, že naše restaurace byla vybraná do uznávaného gastronomického průvodce Gault- Millau. Obdrželi jsme celkem skvělých 13,5 bodu a tzv. 2 čepice, a jsme tak dle průvodce nejlepší restaurace v Plzeňském kraji a na Šumavě.
Přijďte ochutnat skvělé jídlo, které připravujeme z těch nejlepších surovin od našich regionálních dodavatelů.
Těšíme se na vás!

Šéfkuchař Mikaël Rassineux
V Nebespánu máme skvělého a talentovaného šéfkuchaře z Lyonu, Mikaëla Rassineux, díky němuž můžete ochutnat opravdovou francouzskou kuchyni.
Mikaël absolvoval intenzivní stáž u bývalého michelinského šéfkuchaře Fabrice Guillona , poté pracoval u slavných šéfkuchařů, jako jsou Georges Blanc (3* Michelin) a Philippe Gauvreau (2* Michelin), kde se mnohé naučil a inspiroval. Následně provozoval 7 let svoji vlastní restauraci na předměstí Lyonu. Má svůj styl vaření s intonací kuchyně jižní Francie, hodně pracuje s ovocem a zeleninou, s jemnými chutěmi a texturami, s důrazem na zachování původní chutě surovin a jejich prezentaci. Má úžasnou schopnost chuťově harmonického doladění pokrmů, kde žádná chuť nepřevyšuje jinou a všechny jsou v rovnováze.