Fine dining degustační menu 16.10.
Letošní sezona se blíží ke konci. Ještě než 31.10. zavřeme, chceme vám nabídnout degustační fine diningové menu v podání našeho michelinského kuchaře Thomase Fleury. Bude to opravdový koncert vybraných surovin, chutí a vůní, klasika francouzské kuchyně s využitím některých regionálních surovin (tak jako se o to stále snažíme).
Nenechte si ujít tenhle jedinečný gastronomický zážitek v regionu Šumavy!
Menu stojí 1.490 Kč a vřele doporučujeme také párování jednotlivých chodů s vínem.
Menu
Velouté de champignons aux truffes
Velouté z bílých žampionů ovoněné lanýžem
Ecrevisse à la nage, sauce hommard
Račí ocásky v omáčce z humrů
Foie gras maison, pain d’épices, confiture échalotte
Fois gras na náš způsob, domácí perník, konfitovaná šalotka
Saumon chaud fumé maison à notre façon
Grilovaný norský losos u nás marinovaný a zauzený
Faisan, sauce suprème, embeurré de ratte aux herbes
Bažantí prsa, omáčka „supreme“, máslové brambůrky s bylinkami
Fondant chocolat au caramel beurre salé, crème anglaise
Čokoládový fondán plněný slaným karamelem, doplněný anglickým krémem
Cena menu 1.490 Kč / s párování s vínem 2.190 Kč.
Vinné párování
Pinot & Ryzlink 2015 Brut Nature, Gala Vinařství Morava – Pálava, Czech Republic
Celler Credo ALOERS 2018 100 % Xarel•lo, DO Penedes, Spain (suché víno / dry wine)
Bourgogne Chardonnay 2018, Joseph Drouhin Bourgogne (suché víno / dry wine)
Riesling Schönberg Ried Rosenberg 2018, Aichinger Kamptal DAC Reserve, Austria (suché víno / dry wine)
Morellino di Scansano Alborense 2016 Toscana, Italy (suché víno / dry wine)
Riesling výběr z bobulí 2017 0,5 l, Gurdau, Gala vinařství Kurdějov, Morava, Czech Republic (suché víno / dry wine)
Chef Thomas Fleury
Thomas k nám přišel z Irska, kde otevíral v zimě 2019 francouzskou restauraci. Je to vynikající francouzský šéfkuchař s více než 18ti lety zkušeností.
Původně vystudoval marketing a komunikaci, ale láska k vaření a osobní setkávání s jednou z ikon francouzské gastronomie, nedávno zesnulým Marcem Meneau, ho nakonec přivedli do kuchyně.
Pracoval mimo jiné 7 let ve 3*michelinské restauraci L´Espérance v Burgundsku (kde se vypracoval na pozici 2. sous-chef), a také ve slavném pařížském hotelu Plaza Athénée. Dále otevíral několik francouzských restaurací (Irsko, Španělsko) a několik let působil na různých pozicích ve skupině Ducasse Paris, kterou vlastní další slavný francouzský kuchař Alain Ducasse.
Jsme moc rádi, že tuto sezonu se nám podařilo Thomase získat pro Nebespán a vy máte nyní jednu z posledních příležitostí ochutnat jeho skvělou tradiční francouzskou kuchyni, ve které zúročuje své mnohaleté zkušenosti.