musle vikend

12.-13.8. Mušlový víkend aneb slávky à la Nebespán

Dopřejte si výjimečný mušlový víkend v Nebespánu!

Termín:  11.-13.8.2023 (pátek až neděle) vždy v poledním menu od 12 do 15 hodin

Je nám potěšením pozvat vás na skvělý kulinářský zážitek – na víkend s mušlemi slávkami, který připravil náš talentovaný francouzský šéfkuchař Mikael Rassineux. Vydejte se s námi na lahodnou cestu plnou chutí, která vás přenese do půvabných pobřežních vesniček Francie.

Připravte své chuťové pohárky na malé gastronomické dobrodružství. Nabídneme vám ty nejklasičtější, ale zároveň nejlepší úpravy mušlí slávek – Moules marinières, Moules à la crème a Soupe dieppoise (rybí polévka) – a vzdáme tak hold dědictví mořských plodů Francie.

Párování s vínem

Párování aneb dokonalé spojení jídla s vínem
Vylepšete svou kulinářskou výpravu pečlivě vybranými víny, která jsme pro tuto příležitost vybrali, a která ideálně doplní chuť našich mušlových kreací:

  • Grüner Veltliner Aichinger, Kamptal, Rakousko  – v rámci speciálního menu za 390,- Kč
  • Chablis 1er Cru, Montée de Tonnerre, Domaine Servin, Francie (francouzská klasika)
  • RecaredoTerres 2017 Corpinnat, Brut Nature, D.O Penedes, Španělsko (skvělé bubliny)

Doporučujeme rezervaci!
Pro zajištění příjemného zážitku pro každého z našich vážených hostů máme k dispozici omezený počet rezervací. Doporučujeme proto rezervaci předem, abyste si zajistili svůj stůl a mohli si v klidu vychutnat kouzlo francouzské kuchyně. Kromě slávek budeme mít i další chutná menší i větší jídla.

Speciální nabídka - slávkové menu pro dva

(na výběr podle vás buď předkrm + hlavní chod nebo hlavní chod + dezert nebo celé menu za výhodnou cenu)

Soupe diepoisse (výborná krémová polévka s bílým vínem, smetanou, šalotkou, slávkami, žampiony a pórkem)

♥♥♥

Slávky dle vašeho výběru (Moules marinières nebo Moule à la crème)

Čerstvě pečená venkovská bagetka na namáčení do božské omáčky

♥♥♥

Creme brûlée

Velmi doporučujeme degustovat s lahví vychlazeného skvělého Grüner Veltliner od Maxe Aichingera z Kamptalu v Rakousku! K vínu karafa vody vždy zdarma.

Cena menu (platná při min. 2 osobách):
2 chody (předkrm + hlavní chod nebo hlavní chod + dezert) 390,- Kč / os.
3 chody (předkrm + hlavní chod + dezert) 470,- Kč / os.
Láhev vína k menu 390,- Kč

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Menu expres

2 x slávky „Moules marinières“ s bagetkou a lahví bílého vína 990 Kč pro 2 osoby

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Těšíme se na Vás!