
Restaurace Nebespán
V restauraci hotelu Nebespán v Kašperských Horách ochutnáte báječnou zážitkovou gastronomii od francouzského šéfkuchaře Mikaëla. Vedle restaurace u nás najdete také kavárnu, bar a cukrárnu – domácí zákusky ze 100% surovin, výběrovou kávu, kterou připravují zkušení baristé, a výborná vína z nejlepších vinic v celé Evropě, včetně České republiky. Na vše v restauraci osobně dohlížíme a pro naše hosty vybíráme jen to nejlepší!
Skvělé ocenění 13,5 bodu a 2 tzv.čepice od renomovaného gastronomického průvodce Gault-Millau řadí naši restauraci mezi 40 nejlepších v celé ČR.

Filosofie restaurace Nebespán
Naše kuchyně je zážitkovou šumavsko-francouzskou fúzí.
Šumavskou proto, že se snažíme v maximální míře využívat regionální suroviny od prověřených dodavatelů. A francouzskou proto, že při jejich zpracování vycházíme ze základů, technik a receptů vyhlášené francouzské gastronomie. Francouzská i česká kuchyně mají společnou lásku k omáčkám. Ty francouzské jsou o mnoho lehčí (bez mouky), kreativnější a využívají jiné suroviny a postupy, ale zcela určitě si je zamilujete.
Prioritou je pro nás kvalita a čerstvost. Jsme přesvědčeni, že jen z kvalitních surovin je možné uvařit dobré jídlo. Proto používáme jen nejlepší suroviny, které zpracováváme od začátku až do konce.
Dopřejte si v naší restauraci gurmánský zážitek, který potěší vaše chuťové buňky, a zároveň vás určitě nenechá hladové.

Jak funguje naše restaurace
Zážitkové menu v naší restauraci se skládá z několika předkrmů, několika hlavních chodů a několika dezertů.
Menu si sami sestavíte z této nabídky, podle toho, jaká jídla chcete ochutnat. Základní (minimální) menu je 2chodové, a je na vás, zda zvolíte předkrm + hlavní chod nebo hlavní chod + dezert. K základnímu menu můžete přidávat další chody. Například si můžete objednat 3chodové menu se dvěma předkrmy a hlavním chodem nebo menu předkrm, hlavní chod a dezert.
Pokud přijdete ve dvou, můžete si tedy v restauraci každý vybrat odlišné menu.
Než se k nám vydáte, podívejte se prosíme na naši otevírací dobu, ideálně si udělejte rezervaci v našem rezervačním systému.
V červenci a srpnu máme otevřeno 6 dnů v týdnu, mimo červenec a srpen pouze od čtvrtka do neděle. V neděli máme vždy jen skvělý brunch od 10 do 15 hodin.
Těšíme se na vás!

Šéfkuchař restaurace Nebespán
Kuchyni naší restaurace vede talentovaný francouzský šéfkuchař Mikaël Rassineux. Mikaël k nám přišel z Lyonu, který je mekkou francouzské gastronomie. Je to výborný šéfkuchař se zkušeností z 2* i 3* michelinských restaurací, sám měl 7 let velmi úspěšnou restauraci L´angle des saveurs , kterou prodal, aby se ještě trochu porozhlédl po světě.
Mikaël miluje na první pohled nekomplikovanou gastronomii z čerstvých lokálních surovin, velmi rád pracuje se zeleninou. Základem jsou kvalitní suroviny, oku lahodící prezentace jídel a skvěle vyladěné chuťe. Přestože to na talíři vypadá jednoduše, je za tím skryto mnoho práce, znalostí kuchařských technik a zkušeností. Nenechte si ujít gurmánský zážitek!
Otevírací doba
kdy máme otevřeno
Vinný lístek
Nabídka skvělých vín
Nápojový lístek
Výběrová káva od baristů

Skvělý vinný lístek
Víno máme v naší restauraci opravdu rádi. První vinný lístek nám v roce 2017 pomáhal sestavovat hlavní sommelier z pražské michelinské restaurace La Dégustation Zdeněk Oudes. Od té doby vinný lístek neustále vylepšujeme a doplňujeme o špičková vína, která samozřejmě pečlivě testujeme a s láskou objevujeme. Některá vína jsme sami dovezli, a tak je najdete jedině u nás v Nebespánu.
Máme širokou nabídku vín po skleničce, a doporučíme vám vhodné párování k různým druhům jídla. Rádi vám dáme ochutnat, abyste byli se svým výběrem opravdu spokojeni.
Pokud jste milovníci dobrého vína, jste v Nebespánu na té nejlepší adrese.

Nedělní brunch
Od dubna 2025 rozšiřujeme nabídku naší restaurace, aniž bychom slevili z gurmánského zážitku – budeme pro vás připravovat nedělní brunche.
Vyberte si třeba burgundský brunch s typickými delikatesami jako šunka v petrželi (jambon persillé) či zastřené vejce v omáčce z červeného vína (oeuf meurette) nebo klasický francouzský brunch, v němž nemůže chybět croque monsieur nebo čerstvě upečený máslový croissant.
Každá varianta brunche pro 2 osoby je pečlivě složená z několika pokrmů včetně výběru našich domácích delikates. Přijďte si užít nedělní pohodu a objevovat nové chutě – ve dvou, s rodinou nebo přáteli.
Brunch podáváme výhradně v neděli, od 10 do 15 hodin, a velmi doporučujeme rezervaci předem.

Kavárna a cukrárna
Nebespán je zážitkovou restaurací, ale také kavárnou & cukrárnou. Je to místo, kde se lidé setkávají, povídají si a relaxují u kávy, zákusků či sklenky vína.
Začínali jsme jako kavárna, a (nejen) proto udržujeme vysokou kvalitu kávové kultury, kterou v jiných restauracích rozhodně nenajdete. Používáme výhradně výběrovou kávu odrůdy arabica, kterou pro nás praží v Coffee Source. Nabídneme také alternativní způsoby přípravy kávy. Školení baristé pracují na skvělém stroji La Marzocco. O kávě toho víme opravdu hodně.
Veškeré zákusky peče naše cukrářka Káťa výhradně u nás. Jsou jen z poctivých surovin, s čerstvým ovocem, z pravé čokolády, másla a smetany. Přijďte ochutnat!