Francouzská kuchyně v Nebespánu
Ochutnejte speciality francouzské kuchyně z různých regionů
Francouzská kuchyně je jednou z nejvyhlášenějších na světě. Francouzská kuchyně klade důraz na používání čerstvých sezónních surovin a důmyslné techniky přípravy. Proto je nemožné vychutnat si francouzskou kuchyni v restauraci rychlého občerstvení. Pokrmy se připravují od základu, za použití tradičních postupů a receptů předávaných z generace na generaci. Jedním z klíčových prvků francouzské kuchyně jsou omáčky, které jsou často považovány za základ mnoha francouzských pokrmů.
„Gastronomické jídlo Francouzů“ bylo v roce 2010 pro svou originalitu a identitu zapsáno na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO. Nedílnou součástí francouzské kuchyně je i způsob stolování, čas na vychutnání si jídla a jeho sdílení s přáteli. Jídlo je pro Francouze malým či větším každodenním zážitkem.
Přesně takovou kuchyni nabízíme a připravujeme u nás v Nebespánu. Chceme, abyste si to opravdu užili. Přijeďte k nám do Nebespánu, zpomalte na všech úrovních, sedněte si ke krásně prostřenému stolu v restauraci, vyberte si z našeho zážitkového menu, nechte si doporučit skvělé víno, obsloužíme vás s láskou a zároveň pokorou k práci všech, kteří za vyjímečnými gastronomickými momenty stojí.
Šéfkuchař Mikaël Rassineux
Základem francouzské kuchyně a gastronomie je v současné době mistrovské zvládnutí jednotlivých ingrediencí při přípravě. Na prvním místě stojí šéfkuchař, jeho zkušenosti, kreativita a jeho pojetí zpracování surovin.
V Nebespánu máme skvělého a talentovaného šéfkuchaře z Lyonu, Mikaëla Rassineux, díky němuž můžete ochutnat opravdovou francouzskou kuchyni.
Mikaël absolvoval intenzivní stáž u bývalého michelinského šéfkuchaře Fabrice Guillona , poté pracoval u slavných šéfkuchařů, jako jsou Georges Blanc (3* Michelin) a Philippe Gauvreau (2* Michelin), kde se mnohé naučil a inspiroval. Následně provozoval 7 let svoji vlastní restauraci na předměstí Lyonu. Má svůj styl vaření s intonací kuchyně jižní Francie, hodně pracuje s ovocem a zeleninou, s jemnými chutěmi a texturami, s důrazem na zachování původní chutě surovin a jejich prezentaci. Má úžasnou schopnost chuťově harmonického doladění pokrmů, kde žádná chuť nepřevyšuje jinou a všechny jsou v rovnováze.
Ochutnejte speciality francouzských regionů
Ve spolupráci se šéfkuchařem Mikaëlem jsme pro vás připravili jedinečnou možnost ochutnat ty nejlepší speciality z různých koutů Francie. Každý region má své vlastní originální a typické recepty, které vycházejí z místních dostupných surovin.
Každý víkend až do konce října můžete ochutnat několik různých typických jídel francouzské kuchyně.
Podívejte se zde dále na menu jednotlivých regionů, dozvíte se i spoustu zajímavých informací o francouzské kuchyni a produktech. A hlavně si tuto skvělou příležitost nenechte ujít a zcela určitě si rezervujte stůl předem! Přehledný kalendář všech našich akcí.
Speciality francouzské kuchyně budeme podávat v rámci poledního menu od 12 do 15 hodin.
Kalendář specialit francouzské kuchyně podle regionů
Lyon a okolí
Termíny 2024: 1.-2.6. / 8.-9.6./ 26.-28.10.
Z francouzské kuchyně okolí Lyonu ochutnáte typické knedlíčky (quenelles) ze štiky, nákyp z kachních jater a další pokrmy z mekky francouzské gastronomie.
Burgundsko
Termíny 2024: 15.-16.6. / 22.-23.6./ 29.-30.6. / 12.-13.10. / 19.-20.10./
Z francouzské kuchyně Burgundska si nenechte ujít šneky nebo kohouta na víně, ale ini burgundská vína, která patří k nejlepším na světě!
Mušlový víkend
Termíny 2024: 5.-7.7. / 23.-25.8.
Připravujeme fantastické škeble na několik způsobů. Čerstvé, s křupavou francouzskou bagetkou a skvělou omáčkou. Se sklenkou vychlazeného bílého. Na léto jako stvořené!
Provence 1.díl
Termíny 2024: 13.-14.7./ 20.-21.7./ 27.-28.7.
Z francouzské kuchyně středomoří si dejte ikonickou polévku bouillabaisse, letní zeleninu plněnou po provensálku a další speciality tohoto regionu.
Provence 2. díl
Termíny 2024: 3.-4.8. / 10.-11.8. / 17.-18.8.
Na menu francouzské jižní kuchyně bude chutné kuře po provensálsku, koláč s cibulí a olivami Pissaladiere a další provensálská jídla (nejen) s chutí česneku a vůní tymiánu…
Nová Akvitánie / Baskicko
Termíny 2024: 31.8.-1.9. / 7.-8.9.
Francouzská kuchyně regionu pod Pyrenejemi stojí za vaši pozornost – králík na švestkách, telecí ragú nebo typický salát s foie gras a další neskutečné dobroty
Vychutnejte si francouzskou kuchyni stejně jako Francouzi, dlouhé hodiny s přáteli a se sklenkou výborného vína.
Proto doporučujeme se u nás i ubytovat v luxusních pokojích a užít si skutečný gastronomický pobyt, včetně našeho večerního zážitkového menu ve stylu fine dining. Hosté, kteří se u nás ubytují, mají skvělou 4chodovou večeři se slevou jen za 650 Kč (namísto 890 Kč). Kromě toho si pochutnáte na našich (nejen) francouzských dezertech a zákuscích nebo výběrové kávě. Rádi vám také připravíme piknikový koš do přírody.
Ubytování si můžete rezervovat online, klidně i jen na 1 noc. Těšíme se na vás!